pirmdiena, 2012. gada 30. aprīlis

Lai dzīvo "Zvaigžņu klase"!

2012. gada 28. aprīlī ar krāšņu ceremoniju uz Tallink prāmja "Romantika" noslēdzās nu jau otrais Apgāda Zvaigzne ABC organizētais erudīcijas konkurss 5.-9. klašu skolēniem "Zvaigžņu klase". Sirsnīgi sveicieni visiem dalībniekiem un jo īpaši skaļi aplausi olimpiskajam sešiniekam - pirmo sešu vietu ieguvējiem 5.-6. klašu grupā un 7.-9. klašu grupā!
Kad mācību gada garumā četrās kārtās ir atbildēts gan uz teorijas jautājumiem latviešu valodā, literatūrā, eksaktajās un dabas zinībās, svešvalodās, vēsturē, sociālajās zinībās un mākslā, gan āķīgajiem sadarbības partneru jautājumiem, kā arī veidoti dažādi radošie darbi (video, esejas, plakāti), tad godam ir nopelnīts burziņš viserudītākajiem. Lūk, ieskats sestdienas pasākuma norisē!


Triki, triki, triki...

Otrajā erudīcijas konkursā "Zvaigžņu klase" piedalījās vairāk nekā 350 klašu komandas ar kopējo dalībnieku skaitu gandrīz 9 tūkstoši. Jā, tik daudz 5.-9. klašu skolēnu atsaucās aicinājumam pārbaudīt savas zināšanas, meklēt atbildes uz konkursa teorētiskajiem jautājumiem daiļliteratūras grāmatās, enciklopēdijās un citos uzziņas avotos un apgūt jaunas prasmes tehnoloģiju pielietošanā, veidojot radošos darbus. Dalībniekiem jebkurš konkurss ir kā pārbaudījums klases/komandas draudzībai un saliedētībai, jo tiek vērtēts klases kopdarbs. Tas nozīmē, ka darbā jāiegulda gan brīvais laiks pēc stundām, gan brīvdienās. Tieši tādēļ "liels paldies" tiek teikts arī skolotājiem, vecākiem un visiem citiem, kuri ir iesaistījušies un atbalstījuši konkursa dalībniekus!
1. vietas ieguvēju komandas no Iecavas un Madonas


Šogad konkursā bija vairāk sadarbības partneru jautājumu, kas nereti bija ļoti āķīgi. Līdzās jau iepazītajiem partneriem - prāmju līnijai Tallink un pusaudžu iecienītajam aizraujošajam žurnālam "Ilustrētā Junioriem" - jautājumus uzdeva gan Mežakaķis, gan "Latvijas puzles" un citi partneri, kā arī iZvaigzne. Katrs no sadarbības partneriem pasniedza specbalvu kādai no olimpiskā sešinieka komandai. iZvaigzne vēlreiz sirsnīgi sveic 3. vietas ieguvējus - Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 6. A klasi 5.-6. klašu grupā un Rīgas 85. vidusskolas 8. A klasi 7.-9. klašu grupā, kuri ieguva mūsu pārsteiguma balvas - interaktīvos mācību materiālus

Triku meistars Artūrs

Noslēguma pasākumā olimpiskā sešinieka dalībnieki varēja atskatīties uz konkursa norisi, redzēt fragmentus no konkurentu darbiem, skatīt vaigā konkursa organizatorus, sadarbības partnerus un jautājumu veidotājus, vērot aizraujošā iluzionista Artūra trikus (un mēģināt tos atkārtot), piedalīties pārsteiguma skapja balvu izlozē, bet galvenais - satikt citus skolēnus, kuri ir uz "tu" ar erudīciju. Konkursā balvas ieguva katra no klātesošajām komandām, taču vislielākā sajūsma, protams, bija 1. vietas ieguvējiem - Iecavas vidusskolas 6. A klasei un  Madonas pilsētas 1. vidusskolas 8. A klasei -, kas nu varēs ne tikai lasīt Apgāda Zvaigzne ABC grāmatas, bet arī doties kruīza braucienā uz Stokholmu!



Nav lielāka prieka kā dzirdēt skolēnu atsauksmes un saucienus "Wow! Cik forši!"! Tas liek teikt tikai vienu: erudīcijas konkurss "Zvaigžņu klase" turpināsies arī nākamajā mācību gadā. Arī iZvaigzne būs kopā ar zinātkārākajiem no zinātkārajiem! Taču tagad novēlam visiem veiksmīgu mācību gada noslēgumu!
Uzvarētāji ir varen lepni un par uzvaru ir gatavi paziņot ikvienam!
Starp citu, draudzējies ar erudīcijas konkursu "Zvaigžņu klase", lai būtu pirmais, kas uzzina visus jaunumus arī vasarā!
Vai tu varētu atkārtot šo triku?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru