piektdiena, 2013. gada 26. jūlijs

Jaunie pamatskolas fizikas diski - visās Zvaigzne ABC grāmatnīcās!

Spēks un ātrums? Kā attīstījusies tehnika gadsimtu gaitā? Cik plašs ir Visums? Ievads kodolfizikā? Šie ir tikai daži no tematiem, kas tiek aplūkoti pamatskolas fizikas kursā un tagad ir pieejami ikvienam interesentam arī divos interaktīvajos mācību DVD iZvaigzne sērijā. Vēl jo priecīgāki esam paziņot, ka līdz ar šiem diskiem ir pieejami iZvaigzne sērijā izdotie fizikas materiāli visam kursam no 8. klases līdz pat 12. klasei!
Taču te neliels apraksts par šiem materiāliem pamatskolai.

Pie lietotājiem ceļu sāk  Fizika 8.-9. klasei 1. daļa un Fizika 8.-9. klasei 2. daļa. Materiāls ir lokalizēts un veidots atbilstoši Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajām pamatizglītības standarta prasībām fizikā. DVD iekļautie temati papildina jebkuru pamatskolas fizikas mācību grāmatu, taču vislabāk to izmantot komplektā ar Ilgoņa Vilka sarakstītajām mācību grāmatām Fizika 8. klasei un Fizika 9. klasei, kas izdotas 2013. gadā. Atsevišķi diskos iekļautie temati ir atzīmēti ar zvaigznīti (piemēram, "Sfēriski spoguļi", "Radioaktīvais starojums") un ir paredzēti skolēniem, kuri fiziku vēlas apgūt plašāk, jo šie ir sarežģītāki temati. Vairāki temati, piemēram, "Ievads fizikā" un "Transports", ir izstrādāti "no nulles". Materiālu var izmantot stundu laikā skolotāja vadībā, fakultatīvu nodarbībās, uz interaktīvās tāfeles, kā arī individuāli mājās, un tas ir lielisks veids, kā aizraujoši apgūt jauno vielu vai atkārtot zināšanas. Jaunais interaktīvais mācību materiāls ir apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijā 2013. gada maijā, tāpēc izglītības iestādes minētos DVD var iegādāties par valsts budžeta līdzekļiem.

Interaktīvajā DVD “Fizika 8.9. klasei” ir iekļauts 41 temats pirmajā daļā un 49 temati otrajā daļā. Katrā no tiem ir bagātīgs ilustratīvais materiāls, video, animācijas, daudzveidīgi uzdevumi. Skolēniem ir iespēja jebkurā brīdī atgriezties pie jau aplūkotajiem tematiem, izveidot saviem mācību mērķiem atbilstošus tematu sarakstus, redzēt savu progresu, pieļautās kļūdas, priekšskatīt atbildes, izmantot tādus papildrīkus kā biogrāfijas, skaidrojošā vārdnīca, kalkulators, ķīmisko elementu periodiskā tabula, kā arī rīks piezīmju veikšanai. Tagad tas viss – tikai viena klikšķa attālumā! Ar iZvaigzne sērijas interaktīvo mācību materiālu fizikā skolēni var mācīties saistošā, pusaudžiem saprotamā veidā, balstot mācību procesu uz daudzveidīgām aktivitātēm.

Savukārt skolotājiem šis ir lielisks veids, kā ietaupīt laiku, izmantojot profesionāli izstrādātus un jaunākajām pedagoģijas un fizikas zinātnes nostādnēm veidotus interaktīvos mācību materiālus, kas, iespējams, ieinteresēs fizikā ne vienu vien spuraino tīni, kas nākotnē varētu būt Latvijas Einšteins.   Materiālu atlasē un izvērtēšanā ir piedalījušies plaši pazīstami fiziķi, tostarp arī Ilgonis Vilks. Jaunos DVD Fizika 8.-9. klasei 1. daļa un Fizika 8.-9. klasei 2. daļa  iespējams iegādāties ikvienā Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcā. Lūdzam pedagogus un skolēnus interesēties sev tuvākajā Zvaigzne ABC grāmatnīcā.

Atgādinām tehniskos parametrus, kas jāņem vērā, lai veiksmīgi strādātu ar interaktīvo mācību materiālu “Fizika 8.9. klasei” divās daļās. Nepieciešams 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 600 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.
Plašāku informāciju iespējams iegūt, zvanot Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupai uz tālruni 67350773 vai rakstot uz e-pastu info@izvaigzne.lv.
Mācieties mūsdienīgi, izmantojot iZvaigzne sērijā izdotos interaktīvos mācību materiālus pamatskolas fizikas kursam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru