pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Es gribu zināt!

Katram no mums ir kāds jautājums, uz kuru esam vēlējušies saņemt atbildi, taču nereti atbildes var būt dažādas. Piekritīsi, ka uz jautājumu "Kā rodas sapņi?" atšķirīgi var atbildēt dzejnieks un psihologs vai uz jautājumu "Kāpēc sniegs ir balts?" - fiziķis un pavārs. Vadot "Dullo zinātnieku" pasākumus skolēniem, aicinājām arī viņus uzdot šādus šķietami neatbildamos un strīdīgos jautājumus. Bet kā tad ar atbildēm?


iZvaigzne savā YouTube kanālā ir aizsākusi publicēt videosēriju "Es gribu zināt!", kurā eksperti - atzīti un skolēniem un pieaugušajiem labi zināmi fiziķi, dabaszinātnieki, literāti, vēsturnieki, muzikologi, datorspeciālisti un citu profesiju pārstāvji, kā arī skolēni un studenti sniedz atbildes uz uzdotajiem jautājumiem. Lūk, ieskatam dažas saites ar šīs sērijas video!





Ja arī tev ir kāds jautājums, uz kuru vēlies iegūt atbildi, uzraksti to komentāros, un varbūt tieši tavs jautājums tiks iekļauts jaunā videosižetā! Lūdzu, norādi arī savu vārdu!

Savukārt skolotājiem ierosinām katru semestri uzdot radošu darbiņu skolēniem - uzrakstīt interesējošos jautājumus un aptaujāt pieaugušos ekspertus vai skolasbiedrus, kuri sniegtu atbildes uz šiem jautājumiem. Iespējams, ka lielākā daļa skolēnu ar prieku ķertos klāt arī pie video veidošanas vai cita veida prezentācijām. Šādā veidā skolēni apgūtu gan neliela projekta veidošanu, gan uzlabotu komunikācijas un prezentāciju prasmes (jo semināros skolotāji ir atzinuši, ka tās mūsdienu skolēniem nemaz tik labas nav). Lūk, vienkārša ideja radošuma veicināšanai! Lai prieks visiem - tiem, kas skatīsies "Es gribu zināt!" sēriju iZvaigzne YouTube kanālā, un tiem, kas veidos savus video!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru