pirmdiena, 2013. gada 15. jūlijs

Mazā interaktīvā enciklopēdija - zinātkārajiem prātvēderiem



Esi dabas pētnieks? Vai arī tevi interesē, cik plašs ir Visums un cik tālu no Zemes atrodas tuvākā zvaigzne? Vai naksnīgajās debesīs vari atšķirt dažādus zvaigznājus? Vai visi pavadoņi riņķo vienādā augstumā? Ja tava atbilde ir "jā", tad sērijā "Mazā interaktīvā enciklopēdija" iznākušais interaktīvais CD Visums ir domāts tieši tādiem zinātkārajiem kā tu!

Sarunās ar iZvaigzne sērijas lietotājiem secinājām, ka vienus no sērijas pirmajiem DVD - Dabaszinības 5.-6. klasei 1. daļu un Dabaszinības 5.-6. klasei 2. daļu - bieži vien iegādājas un izmanto sākumskolas skolēnu vecāki vai arī pieaugušie, kurus interesē dabaszinības. Tāpēc nolēmām, ka šie IZM apstiprinātie materiāli ir jāsadala atsevišķos tematiskajos CD

Šis sērijā “Mazā interaktīvā enciklopēdija” pirmais izdotais disks Visums ikvienam zinātkārajam interesentam ļaus ienirt Visuma plašumos dinamiskā un aizraujošā veidā – vērojot video un animācijas, izspēlējot interaktīvas spēles, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus. Materiālu veido šādi temati: “Saules sistēma”, “Zemes kustība”, “Zvaigznes”, “Pavadoņi”. Līdzīgi kā disku pilnajā versijā, arī šeit ir iespējams saņemt tūlītēju atgriezenisko saiti, redzēt pieļautās kļūdas, priekšskatīt atbildes, saņemt papilduzdevumus par pareizi veiktiem uzdevumiem vai paskaidrojumus tekstu un animāciju veidā, ja uzdevumā nav tik labi veicies. Un atceries - jo labāk veiksi uzdevumu, jo lielāka iespēja saņemt virtuālo animēto balviņu!
 
Lai veiksmīgi izmantotu MIE "Visums", jāņem vērā šādas tehniskās specifikācijas: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 600 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks. 

Vēl sērijā “Mazā interaktīvā enciklopēdija” līdz 2013. gada beigām būs šādi darbi: “Zeme”, “Augi un dzīvnieki”, “Cilvēks”, “Vielas”, “Elektrība”, “Spēks un ātrums”, “Gaisma un skaņa” un “Siltums un enerģija”. Nākamie CD, kas tiks izdoti augustā, būs "Zeme" un "Siltums un enerģija".

Vai esi gatavs? Ieslēdz datoru un – aiziet!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru