trešdiena, 2013. gada 17. jūlijs

For-skola.lv - portāls pedagogiem un vecākiem

Aktīvais pedagog un vecāk, vai esi jau pamanījis portālu For-skola, kas pieteicis sevi krietni atšķirīgāk nekā citas tikšanās vietas? Esam priecīgi paziņot, ka ceram uz interesantu sadarbību, informatīviem pasākumiem un konkursiem kopā ar jauno portālu, tāpēc tagad iepazīstinām ar pedagogiem un vecākiem visnotaļ noderīgo vietni.


Kā informē For-skola idejas autore un tās galvenā īstenotāja Vineta Kalniņa, tad šis ir portāls skolu un pirmsskolu pedagogiem un vecākiem. Tā idejas autore pati ir skolotāja, kurai Latvijas interneta vidē pietrūka neatkarīga, skolotājiem un vecākiem draudzīga vietne, kur diskutēt, rast atbildes uz jautājumiem, kā arī dalīties pieredzē.

Forums ir portāla pamatideja un tāpēc tā pirmie trīs burti ir iekļauti nosaukumā for-skola.lv. Forumā pedagogi ir aicināti brīvi paust viedokli par aktuālām tēmām, uzzināt citu skolu un pirmsskolu kolēģu pieredzi. Šeit arī vecākiem ir iespēja uzdot jautājumus gan pedagogiem, gan citiem vecākiem.

Zinot, kas pedagogiem ir aktuāls un noderīgs, ir izveidotas tādas galvenās sadaļas kā Materiāli, Tālākizglītība, kursi, izdevniecību aktualitātes, psiholoģija, ekskursiju un muzeju piedāvājumi dažādu vecumu skolēniem. 

Portālam ir jau izveidojusies laba sadarbība ar izdevniecībām, muzejiem, kas informē par jaunumiem un interesantiem piedāvājumiem. Arī izglītības iestādes ar portāla starpniecību stāsta par to aktualitātēm, piedāvātajām mācību programmām, vakancēm.

iZvaigzne, iepazīstoties ar portāla mērķiem un struktūru, atzinīgi novērtē to, ka portāls ir atvērts ikvienam lietotājam, t.i., ikviens interesents var lasīt un iepazīties ar publicētajiem materiāliem. Reģistrācija ir nepieciešama tad, ja lietotāji vēlas piedalīties forumā vai iegūt publicētos materiālus. Mūsuprāt, veiksmīga ideja ir iesaistīt diskusijās arī vecākus (piemēram, par mājas lasīšanu), kā arī iecere publicēt rakstus un pārdomas. 

iZvaigzne novēl, lai jaunais portāls veiksmīgi īsteno iecerēto un tas kļūtu par vietni, kurā satiekas visi, kuriem rūp izglītības jautājumi.

Raksta papildinājums! Portāls For-skola beidza pastāvēt ar 2014. gada 1. aprīli, jo, kā paskaidroja šīs vietnes idejas autore Vineta Kalniņa, tad lasītāji esot bijuši gana kūtri, lai iesaistītos diskusijās, kas esot bijis viens no priekšnoteikumiem, lai projekts attīstītos un būtu dzīvotspējīgs.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru