piektdiena, 2012. gada 2. marts

Reportāža Nr. 1 no Ķīpsalas

Ja jau esi 1. vai 2. martā bijis Ķīpsalā izstādē "Skola 2012", tad droši vien esi pamanījis iZvaigzne krāsaino un atraktīvo stendu ar daudzveidīgām aktivitātēm. Ja vēl neesi, tad arī brīvdienās - 3. un 4. martā - vari paspēt atnākt iepazīties ar mums klātienē, izpētīt interaktīvos mācību materiālus dabaszinībās 5.-6. klasei un fizikā 10. klasei gan uz interaktīvās tāfeles, gan tačskrīna, gan parastā datorā, vārdsakot, gūt izsmeļošu informāciju.
Šeit neliels atskats par aizvadītajām divām izstādes dienām.



Ceturtdiena parasti Ķīpsalā ir tāda "iešūpošanās" diena, kad pamazām izstādes atmosfērā iejūtas gan dalībnieki, gan arī apmeklētāji. Darbdienās aktīvākie ir tieši attālākie Latvijas rajoni, kad uz izstādi ierodas skolēnu grupas skolu organizētos braucienos. 
Piektdienas rītā arī mūsu stendā bija (viesiem) negaidīts pārsteigums - staigājošs un runājošs Koks (hmmm, ne velti mums ir interaktīvi mācību materiāli dabaszinībās!). Kā jau kārtīgam Kokam pienākas, arī mūsējais piedalījās rīta rosmē kopā ar kaimiņstenda pārstāvjiem...

... un Briedi!
Bet mūsu materiālus testēja ne tikai skolotāji

un skolēni,

... bet arī Zobiņš!
Šodien notika arī Google+ Hangout sesija, kuras laikā veiksmīgi saslēdzās iZvaigzne grupas abi krasti - K. Valdemāra iela un Ķīpsala, tātad ikviens varēja vērot, kas notiek Ķīpsalā iZvaigzne stendā:)
Secinājumi pēc teju divām izstādes dienām: te ir darbīga atmosfēra, skolēniem, skolotājiem un vecākiem ir interese par interaktīviem mācību materiāliem, un jo īpaši ar tiem grib darboties skolēni, kuri azartiski cenšas cits citu pārspēt veiklībā. Izstādes laikā iZvaigzne sērijas DVD ikviens var iegādāties ar 10 % atlaidi. Drosmīgajiem piedāvājam kļūt arī par YouTube zvaigznēm, proti, sniegt atbildes uz "Dullo zinātnieku" pasākumos skolēnu uzdotajiem "mūžīgi neatbildamajiem" jautājumiem un piedalīties kādas pārsteiguma balvas izlozē. Mums ir īpašs prieks, ka šeit mūs apciemoja "savējie" - sociālajos portālos iegūtie draugi. 
Gaidīsim ciemos brīvdienās! Tikšanās vietu mainīt nedrīkst - Ķīpsalas izstāžu hallē "Skola 2012" un iZvaigzne stends!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru