ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

Pievienojies iZvaigzne Hangout sesijai ik piektdienu!

Pagājušajā piektdienā, 10. februārī, sākām kādu nebijušu aktivitāti iZvaigzne dzīvē, proti, Hangout sesiju. Esam apņēmības pilni iesākto turpināt, katru piektdienu no plkst. 11.00 līdz 13.00 ikvienam Google+ lietotājam piedāvājot iespēju ielūkoties iZvaigzne aizkulisēs, iepazīt mūsu komandu "vaigā" (lasi - tiešsaistē), uzdot interesējošos jautājumus gan par interaktīvo mācību materiālu saturu, gan tehniskajām specifikācijām, diskutēt par tehnoloģijām un izglītību. Lai ikvienam būtu skaidrs, kas tad īsti ir Google+ piedāvātais Hangout, sniedzam ieskatu šī "zvēra anatomijā" jeb pamācību, kā nokļūt līdz iZvaigzne piedāvātajam Hangout jau rītdien.


Google+ ir viens no sociālajiem tīkliem, kas piedāvā jau ierastās draudzēšanās funkcijas - burziņus kopā ar draugiem, ziņu publicēšanu un to kopīgošanu, iespēju fotogrāfijās atzīmēt tuvākus un tālākus draugus un pavisam svešus ļaudis un vēl citas ikvienam sociālajam tīklam raksturīgās iespējas. Varētu rasties jautājums, kāpēc būtu jāsadraudzējas ar vēl kādu sociālo tīklu, ja  teju katrs jau kādā no tiem esam? Tomēr tie, kas jau ir pievienojušies Google+, atzīst, ka viens no galvenajiem iemesliem pārmigrēšanai no esošās draudzēšanās vietnes uz G+ ir tieši Hangout sniegtās iespējas. Hangout ir ērta pārlūkprogrammā lietojama videokonferencēšanas lietotne, kuru vienlaikus var izmantot 9 dalībnieki (sesijas 10 dalībnieks ir pasākuma galvenais "vaininieks" jeb moderators, kurš to ir iesācis). Sākot Hangout vai pievienojoties jau uzsāktai sesijai, dalībnieki savā starpā var sazināties, papļāpāt, iepazīties, apmainīties viedokļiem - Hangout nozīmē ekrāna kopīgošanu, teksta čatu un YouTube atskaņošans iespējas. Viss, kas ir nepieciešams dalībniekiem, ir vebkamera, mikrofons un Google konts, lai gan pirmie divi nav obligāti nosacījumi, lai pilnvērtīgi darbotos Hangout sesijā. Dalībnieku skaits parasti ir mainīgs - tie, kas ir saņēmuši atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, atslēdzas no esošās sesijas, citi pieslēdzas vēlāk vai atkārtoti, tātad dalībnieku plūsma ir mainīga.

Kad esi pieslēdzies Google+ ar savu Google kontu, pamanīsi, ka zem uzraksta "Pulcēšanās vietas" straumes labajā pusē ir poga " Sākt Hangout sesiju". Lūk, šodien mūsu lapā tas izskatās šādi:

Uzklikšķinot uz tās, atvērsies logs, kurā varēsi pārbaudīt savas tehnikas iestatījumus un izvēlēties draugus (lokus), kuriem paziņot par Hangout sesijas sākšanu. Ja izvēlēsies loku "Publisks", sesijai varēs pievienoties ikviens Google+ lietotājs. Ak jā, šajā brīdī varēsi arī sakārtot frizūru, uzkrāsot lūpas un pārliecināties, ka esi vislabākajā formā, lai radītu satriecošu iespaidu par sevi!:)
Nospiežot pogu "Pievienoties", parādīsies Hangout saskarne. Ekrāna vidū rāda šobrīd runājošo personu, apakšā ir video lodziņi ar visiem šobrīd klātesošajiem sesijas lietotājiem. Kreisajā malā ir palīgrīku josla, bet labajā malā var regulēt uzstādījumus.
Lai nebūtu tā, kā ir redzams attēlā ar uzrakstu "Pašlaik šeit neviena nav", neaizmirsti nosūtīt uzaicinājumu ar G+ straumes palīdzību vai nokopēt pārlūka adreses lauku un nosūtīt to kā saiti. Tagad vien atliek gaidīt, ka Hangout sesija pulcēs interesentus un sekos vērtīga diskusija, jaunas iepazīšanās vai senneredzētu draugu satikšanās.

Pie iZvaigzne nāc uz Hangout sesiju šeit jau rītdien, 17. februārī! Atceries: piektdienās no 11.00 līdz 13.00 tu vari iepazīt divu Lindu, Kristīnes, Sintijas, Alīnas, Gata, Ginta, Daiņa, Ērika darbu tikai pāris klikšķu attālumā! Ja oficiālās "Ēnu dienas" ir tikai reizi gadā, tad mēs esam gatavi tērzēšanai ik nedēļu:) Nāc un pievienojies!

1 komentārs: