piektdiena, 2012. gada 10. februāris

Cik pīles lido vienā kāsī?

2012. gada 9. februārī, pasakaini skaistā dienā, iZvaigzne devās Kurzemes virzienā – šoreiz uz omulīgo pilsētiņu Kandavu un K. Mīlenbaha vidusskolu. Tajā bija jaušama liela rosība – skolēni kopā ar skolotājiem gatavojās projektu nedēļai, bet citi skolotāji risināja tobrīd notiekošās novada ķīmijas olimpiādes uzdevumus. Vienlaikus arī iZvaigzne organizēja “Dullo zinātnieku” pasākumu skolēniem, kura laikā eksperimentēja gan 5., 6. klašu skolēni, gan 10. klase.

Eksperimenti notika divās dažādās telpās: 5. un 6. klasei eksperimentus vadīja Alīna un Linda, bet 10. klasei – Kristīne un otra Linda. 10. klases pasākumā skolēni noteica savas dūres tilpumu, uzzināja, cik noderīga ir inerce, dzirdēja zvanu skņas ausīs un, izmantojot citus praktiskus darbiņus, atklāja fizikas klātesamību ikdienā. iZvaigzne redaktoriem un 10. klases skolēniem “asistēja” ļoti izpalīdzīgais Kandavas vidusskolas fizikas skolotājs, kura skapjos, šķiet, var atrast pilnīgi visu, jo ik mirkli viņš cēla ārā no tā gan toņdakšas, gan koka klucīšus, gan metrmērus, gan voltmetrus... Praktisko darbošanos pasākumā papildināja gan fizikas, gan dabaszinību interaktīvo materiālu filmiņas, simulācijas un uzdevumi, kurus skolēni ļoti labprāt pildīja pie interaktīvās tāfeles.

5. un 6. klašu pasākumā, kuru apmeklēja ļoti kupls dalībnieku skaits – gandrīz 40 skolēnu –, bērni veica dažādus interesantus eksperimentus un darbojās ar jaunajiem iZvaigzne interaktīvajiem materiāliem dabaszinībās. Lielākais izaicinājums skolēniem bija trāpīt bumbu basketbola grozā, kas atradās uz Mēness. Mums ir liels prieks par to, ka 5. un 6. klašu skolēni veiksmīgi tika galā ar šo uzdevumu, jo tas bija ņemts no interaktīvajiem materiāliem fizikā 10. klasei.
 Gan mazākajiem, gan lielākajiem skolēniem bija iespēja uzdot interesantus jautājumus, uz kuriem viņi nezina atbildi un uz kuriem mēģināsim ar citu cilvēku palīdzību rast atbildes.
 Lūk, daži no tiem.

Kāpēc ir tik daudz nostāstu par Čaku Norisu?
Kā sauc bizbizmārītes tēviņu?
Kā rodas sapņi?
No kā rodas žagas?
Kas ir iekšā planētām?
Kapēc suns redz visu melnbaltu?
Kas izdomāja alfabētu un ciparus?

Vai varat atbildēt? :)
Skolēnu anketās atsauksmes par pasākuma norisi un saturu bija ļoti pozitīvas – par to mums liels prieks, jo atsaucīgu un radošu skolēnu zinātkāre un pozitīvais vērtējums mudina mūs veidot arvien jaunus un arvien interesantākus materiālus. Un pačukstēsim: mēs jau pie tiem strādājam! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru