svētdiena, 2013. gada 5. maijs

Izzini, kā darbojas lietas un ķermenis!

Lai arī sācies saulains laiks, dienas ir garākas un drīz arī mācību gads būs beidzies, ir jauki brīvbrīžos palasīt kādu izzinošu grāmatu. Šoreiz ieskats divās grāmatās ar lodziņiem.

Grāmata Izzini lietu darbību! aicina ielūkoties, kā tad darbojas dažādas lietas un mehānismi, bez kuriem nevaram iedomāties savu ikdienas dzīvi. Sākot no ekskavatoriem un betona maisītājiem, celtņiem un kāpurķēžu traktoriem līdz pat mūzikas instrumentu stīgām, ugunsdzēšamajiem aparātiem, korķviļķim un liftam - šajā grāmatā vari uzzināt, kā darbojas daudzas lietas. Kad visu būsi izlasījis (un apskatījies arī lodziņos "paslēpto" informāciju), droši varēsi veidot krustvārdu mīklas ar tādiem svešvārdiem kā eleroni, fizelāža, magnetrons, propelents un trīsis.
Starp citu, vai zināji, ka automašīnas parasti sastāv no vairāk nekā 10 tūkstošiem dažādu detaļu? Arī ērģelēm, kas ir lielākais no visiem mūzikas instrumentiem, var būt vairāk nekā 10 000 stabuļu.

Otra izzinošā grāmata ir Izzini savu ķermeni!, kurā arī ir vairāki desmiti atveramu lodziņu ar papildinformāciju. Šajā grāmatā, kā jau vēsta tās nosaukums, ir pamatinformācija par cilvēka ķermeni: ēšanu, elpošanu, asinsriti, kauliem. Lasot šo grāmatu, tu apgūsi arī tādus jēdzienus kā bronhiolas, traheja, kapilāri, vārstulis, neirons, aksons, dendrīti un vēl citus.
Vai zināji, ka cilvēka lielākais orgāns ir āda? Un to, ka sarkanie asinsķermenīši kļūst zilgani, kad tiem nepieciešams skābeklis? Vai arī to, ka apēstais ēdiens pa ķermenis var "ceļot" pat trīs dienas, bet katrā nierē ir viens mijons sīku filtru, kas attīra asinis?
Visbeidzot - vai tev labāk padodas matemātika vai mākslas priekšmeti? Atceries, ka kreisā smadzeņu puse atbild par loģisko domāšanu, bet labā puse - par radošo iztēli! Vairāk par to, kas notiek mūsu smadzenēs, lasi šajā grāmatā!
Lai aizraujoša lasīšana!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru