svētdiena, 2013. gada 11. augusts

E-veikals pedagogiem - un ne tikai viņiem!


Iespējams, ka pedagogi jau ir pamanījuši, ka aktīvu darbību ir sācis E-veikals pedagogiem. Kas tas ir, kāds ir veikala mērķis, kam domāts, ko tajā var iegādāties, kādas ir tā sniegtās iespējas? Par to visu sīkāk šeit e-veikala īpašnieces un vadītājas Ingūnas Helvigas rakstā.


E-veikalā ikviens interesents var iegādāties visdažādākās preces elektroniskā versijā. Tas nozīmēapskaties, izvēlies, apmaksā un saņem savā e-pastā. Preču klāsts ir ļoti daudzveidīgs: diplomi, labo darbu grāmatzīmes, motivācijas kartes, papīra lelles un medaļas, spēles, ielūgumi, vizītkartes un daudz citu interesantu lietu. Atliek tikai izvēlēties un reizē ar preci saņemt iespēju to lietot neskaitāmas reizes neskaitāmās situācijās. Veikalā atrodamas arī sadaļas, kurās apkopotas dažādas pedagogu darbā noderīgas interneta saites, arī piedāvāta bonusu programma, kas ļauj aktīviem pedagogiem saņemt atsevišķas preces bez maksas. Veikala moto: lai jums prieks strādāt un bērniem prieks mācīties!
Pirmkārt, ikdienā strādājot skolā, ikviens pedagogs saskaras ar lielāku vai mazāku laika trūkumu, kad gribas paveikt daudz, strādāt no sirds un ar prieku un reizē ne tikai mācīt, bet arī ar interesantām un nebijušām idejāmaizrautbērnus. Attīstoties modernajām tehnoloģijām, mācību process skolās un pirmskolās kļūst interaktīvs, bērniem saistošs. Arvien vairāk ideju un jau gatavu lietu iespējams atrast interneta bezgalīgajos plašumos, tiesa gan, pārsvarā svešās valodās. Pedagogiem paveras plašas iespējas dažādus mācību un metodiskos materiālus atrast vai sagatavot elektroniskā formātā un izdrukāt pašiem. Bet ne vienmēr pietiek laika vai prasmju to izdarīt tā, gribētostad pietrūkst laika, lai kaut ko meklētu, tadlai atrasto pārtulkotu dzimtajā valodā, tad trūkst prasmju materiālu pārveidot un pielāgot savām vajadzībām. Iemesli ir katram savi. Protams, pastāv iespēja mācību un audzināšanas procesam nepieciešamo vai vēlamo iegādāties veikalos drukātā formātā, taču ne vienmēr tas pedagogam ir pa kabatai un ne vienmēr ir laika apmeklēt reizē daudz veikalu un aplūkot visu plašo preču sortimentu.
Otrkārt, ikviens pedagogs ir ar plašu pieredzes bagāžu, kurā ietilpst gan visiem zināmas lietas, gan tikai nedaudziem zināmas (“uzietasnejauši)par tām dzirdēts tālākizglītības kursos, lasīts grāmatās, tās atrastas internetā vai vēl kur citur. Bet ir arī tādas, kas galu galā radušās paša radošā pedagoga prātā un ieviestas praksē, citiem nenojaušot par to vienreizīgumu un efektivitāti. Arī manābagāžāir pa daļai no visa iepriekš minētā, ir idejas un lietas, kas jau realizētasaprobētas darbā ar bērniem daudzu gadu garumā, radot prieku ne tikai viņiem, bet arī pašai sev. Dalījos un dalos tajās joprojām ar citiem pedagogiem, iedvesmojot savas kolēģes skolā, radot publikācijas, vadot kursus pedagogiem, radot spēļu sēriju angļu valodas apguvei HEIDA. Redzot citu pedagogu prieku par manis paustajām idejām un ieteikumiem un saņemot viņu atzinīgos vārdus, sajutu vēlmi dalīties vēl plašākā mērogā.
Rezultātā kopā ar datorgrafiķi un fotomākslinieci Baibu Eihenbergu radās ideja izveidot interesantu un Latvijā nebijušu projektue-veikalu tieši pedagogiem, tādējādi atvieglojot viņu darbu, sniedzot iespēju padarīt to interesantāku, reizē padarot aizraujošāku ikviena pedagoga ikdienas soli un vienlaikus iepriecinot viņu skolēnus un audzēkņus. E-veikalā ikviens sev ērtā laikā un vietā var apskatīt plašo preču klāstu, atrast un iegādāties ko ikdienas darbam noderīgu, atrast noderīgu interneta saišu sarakstu, pelnīt bonusussaņemt atsevišķas preces bez maksas vai vienkārši smelties idejas savam darbam.
Veikala virtuālās durvis plaši atvērtas ne tikai esošajiem un topošajiem pedagogiem, bet arī bērnu vecākiem un citiem interesentiem, jo katrs tajā atradīs ko sev noderīgu! Gaidām ciemos!
(Ingūnas Helvigas sagatavots raksts.)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru