svētdiena, 2012. gada 21. oktobris

Rudenīgi semināri Balvos un Rēzeknē

Grāmatu svētki Balvos

Piektdien, 19. oktobrī, iZvaigzne āva kājas agrā rīta gaismiņā, lai dotos uz Latvijas austrumiem - Balviem piedalīties plašā Grāmatu svētku programmā un Rēzekni, kur notika Fizikas skolotāju asociācijas ikgadējā konference. Diena bija rudenīgi saulaina un raibām ainavām bagāta, un tikpat jauki ir mūsu iespaidi par pasākumiem.


Balvu Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Apgādu Zvaigzne ABC jau otro gadu pēc kārtas organizēja plašu Grāmatu svētku programmu. Tās ietvaros mazi un lieli lasītāji varēja satikt grāmatu autorus, māksliniekus, piedalīties diskusijās un uzzināt, kā top grāmatas. Pirmsskolas pedagogi varēja piedalīties seminārā par komplektizdevumu Raibā pasaule, satikt šī komplekta autorus, uzzināt, kā strādāt arī ar interaktīvo grāmatu. Īpaši aizraujoša mums šķita iespēja piedalīties neparastās orientēšanās sacensībās. Dienas gaitā lasītājus gaidīja arī patīkami cenu pārsteigumi Zvaigzne ABC grāmatnīcā.

Skolotāju seminārā

iZvaigzne piedalījās divos pasākumos. Balvu Valsts ģimnāzijā vairāk nekā 40 pedagogu piedalījās informatīvā seminārā par iZvaigne sērijā jau iznākušajiem un vēl topošajiem interaktīvajiem mācību materiāliem. Diskusijā par mūsdienu skolēniem - digitālajiem pilsoņiem - piedalījās arī Apgāda Zvaigzne ABC Valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, kura atzinīgus vārdus veltīja skolotājiem, kuri atrod laiku, lai ikdienas saspringtajā darbā atrastu jaunas mācību metodes, kas veiksmīgi sasniedz adresātu - mūsdienu skolēnu. Viņa arī uzsvēra, ka iZvaigzne sērijas interaktīvie mācību materiāli tiek veidoti tā, lai skolotājiem būtu pēc iespējas vienkāršāk sagatavoties stundām un visi nepieciešamie resursi būtu vienkopus. Jāatzīmē, ka iZvaigzne sērijā iznākušie materiāli Fizika 10. klaseiDabaszinības 5.-6. klasei. 1. daļa un Dabaszinības 5.-6. klasei. 2. daļa kopš 2012. gada 15. oktobra ir saņēmuši LR IZM apstiprinājumu, tātad arī šos DVD skolas var iegādāties par valsts budžeta līdzekļiem.

Paralēli skolotāju semināram Satiksmes pamatskolā norisinājās "Dullo zinātnieku" pasākums, kurā 5.-7. klašu skolēni Līvas un Daiņa virsvadībā veica dažādus eksperimentus un meklēja atbildes uz gana āķīgiem jautājumiem.

Slīpie "Zīmuļa" jumti

Atvadījušies no gādīgajiem Balvu Centrālās bibliotēkas darbiniekiem un mūsu "krustmātēm", devāmies uz Rēzekni.  Vispirms apskatījām ievērojamāko Rēzeknes jaunceltni - kultūras un interešu izglītības centru (oficiāli tas tiek saukts par radošo industriju centru "Zīmulis"), kurš vislabāk ir redzams no pilskalna. Fizikas skolotāju asociācijas ikgadējās konferences ietvaros skolotājiem piedāvājām divus seminārus, kuros interesentus iepazīstinājām ar topošajiem fizikas interaktīvajiem materiāliem pamatskolai un vidusskolai. Bija liels prieks saņemt pozitīvas atsauksmes no skolotājiem, kuri jau šogad ir izmantojuši 10. klases materiālu. Liels paldies Fizikas skolotāju asociācijas vadītājai Birutai Šķēlei par pasākuma organizēšanu!

Rudens ir izdaiļojis visu Latviju, un gluži nemanot tūlīt jau būs pienācis laiks rudens brīvlaikam. Lai visiem veiksmīga pirmsbrīvlaika nedēļa!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru