svētdiena, 2012. gada 22. janvāris

BETT'2012 Londonā


No 2012. gada 11. janvāra līdz 13. janvārim Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupas darbinieki Linda, Sintija, Gatis un Gints devās uz izglītības un tehnoloģiju izstādi BETT'2012, kas norisinājās Londonā. 

Izstādes laikā iZvaigzne iepazinās ar jaunākajām tendencēm un risinājumiem tehnoloģiju izmantošanā izglītības jomā (planšetdatori, aplikācijas, interaktīvās tāfeles, mācību materiāli). 

Izstādē bija pārstāvēti zināmi un augstu atzinību ieguvuši produkti, piemēram, Monkey Tales, ko novembra beigās iepazinām Briselē konferences "Media&Learning 2012" laikā,
gan tādi, ar kuriem vēl ir "jāsadraudzējas".

Izstādē tika piedāvāti dažādi risinājumi, kas ļauj ietaupīt laiku skolotājiem, piemēram, vairāki maksājumu risinājumi, kas atvieglo pusdienu naudu vākšanu. Tāpat tiek domāts par to, lai skolotājiem nav "jālauza galva" par IT jautājumiem un darbs klasē varētu noritēt raiti. Īpaši risinājumi un atbalsts tiek piedāvāts skolēniem ar īpašām vajadzībām, piemēram, vājredzīgiem, vājdzirdīgiem vai ar disleksiju.

iZvaigzne tikās ar sadarbības partnera Young Digital Planet pārstāvjiem, lai pārspriestu līdzšinējo sadarbību un diskutētu par iespējamajām interaktīvo mācību materiālu attīstības tendencēm tuvākajos gados.

Atgādinām, ka Apgāda Zvaigzne ABC un YDP sadarbība ir vainagojusies ar trīs jauniem interaktīviem mācību materiāliem DVD formātā: “Fizika 10. klasei” (http://tinyurl.com/6slhyed) un “Dabaszinības 5.-6. klasei 1. daļa” un “Dabaszinības 5.-6. klasei 2. daļa” (http://tinyurl.com/7awoxzp).
iZvaigzne ir zinātkāra, tādēļ brīvajā laikā devāmies un diviem, mūsuprāt, ļoti interesantiem muzejiem ar interaktīvām ekspozīcijām: Zinātnes muzeju (Science Museum) un Dabas vēstures muzeju (Natural History Museum). Šajos muzejos izbaudījām zemestrīces spēku, 

pētījām derīgos izrakteņus,

veidojām savu upes gultni, "satikāmies"  ar dinozauriem,

spēlējām interaktīvās spēles, bet Gatis un Gints pat piedalījās unikālā pētījumā, kura organizatori cer iegūt 3D foto no 10000 Zinātnes muzeja apmeklētājiem. Redzētais ir devis ierosmi mūsu ikdienas darbam, tādēļ ļoti ceram, ka dažas idejas jau drīzumā varēsim realizēt arī saviem spēkiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru