otrdiena, 2015. gada 27. janvāris

Enciklopēdija ikvienam zinātkārajam!





            Enciklopēdijas nosaukums nāk no latīņu valodas encyclopaedia, kas savukārt cēlies no sengrieķu vārdiem ἐγκύκλιος παιδεία (enkyklios paideia). Enkyklios nozīmē 'apļveida, atkārtots, pamats', un paideia nozīmē 'izglītība, bērna audzināšana'. Tikai latīņu manuskriptu pārrakstītāju kļūdas dēļ šo divu vārdu vietā radās viens. Kopumā šos vārdus varētu tulkot kā 'pilnīgas norādes' vai 'pilnīgas zināšanas'. Enciklopēdija nozīmē zināšanu rakstisku apkopojumu.
Un tālāk?

ceturtdiena, 2015. gada 15. janvāris

Trīs jaunas darbošanās grāmatas ar kartītēm

Kad garās brīvdienas ir aizvadītas, bet ārā sniega baltums ir pārvērties slapjos dubļos un slidenās ietvēs, tā vien šķiet, ka pie durvīm pieklauvēs garlaicība. Taču mēs sakām "Garlaicībai nē!" un piedāvājam ieskatīties trīs nesen izdotās "grāmatās", kas patiesībā ir darbošanās ar kartītēm vienatnē un draugu pulkā. Iepazīsties!

trešdiena, 2015. gada 7. janvāris

Kā 2014. gadā klājās Zvaigzne ABC e-grāmatām?




Mūsdienu pasaulē gada sākums ir tas laiks, kad mēdz atskatīties uz iepriekšējā gadā paveikto un sasniegto. 2014. gads e-grāmatu pasaulē bijis gana veiksmīgs, lai to atcerētos un pastāstītu arī jums.

Gada laikā Zvaigznes ABC pieejamo e-grāmatu skaits ir pietuvojies vienam tūkstotim; tās aptver dažādus žanrus – no kriminālromāniem līdz bērnu un jauniešu literatūrai, no izziņu literatūras līdz fantāzijas un fantastikas žanram.

Zvaigznes ABC e-grāmatas ir pieejamas Zvaigznes mājaslapā, Apple iBooks veikalā vai arī vietnē FastrBooks (šeit e-grāmatas var gan iegādāties, gan izmantot abonēšanas servisa iespējas).

pirmdiena, 2015. gada 5. janvāris

Mācību e-grāmatu platforma Grāmatplaukts - ikvienam!

Apgāds Zvaigzne ABC saviem lasītājiem piedāvā e-grāmatas jau kopš 2010. gada un nu to skaits strauji tuvojas tūkstotim. Vairāk nekā 200 no apgāda e-grāmatām ir mācību e-grāmatas, kas ietver arī skolotāja grāmatas, pārbaudes darbu burtnīcas, kā arī citus ar mācību procesu saistītos izdevumus. Visi apgāda mācību materiāli e-formātā izmantojami platformā Grāmatplaukts, kas pieejama gan tiešsaistes režīmā, gan bezsaistes režīmā kā Android, iOS, un Mac un Windows aplikācija. Izmantojot Grāmatplaukta aplikāciju, skolēns var sagatavoties mācību stundai, lasot e-grāmatu arī bez interneta pieslēguma.