trešdiena, 2015. gada 1. aprīlis

Sēriju "Mazā interaktīvā enciklopēdija" papildina divi jauni CD

 
iZvaigznes interaktīvo mācību materiālu sēriju “Mazā interaktīvā enciklopēdija” papildina vēl divi CD – “Cilvēks I. Cilvēka orgānu sistēmas” un “Cilvēks II. Cilvēku vairošanās, veselība un uzturzinātne”. Kā jau visi iZvaigznes sērijas materiāli, arī šie ir bagāti ar animācijām, simulācijām, interaktīviem attēliem un uzdevumiem. Tas skolēniem ļauj mācību vielu apgūt aizraujošā un viņiem tuvā veidā, bet skolotājiem – dažādot mācību procesu.

CDCilvēks I. Cilvēka orgānu sistēmas” lieliski noderēs, mācoties par cilvēka organismu. Sākot ar dažu šūnu funkciju izpēti līdz atsevišķu orgānu sistēmu darbības izpratnei. Īsās un viegli uztveramās animācijās izklāstīts par cilvēka orgānu sistēmu uzbūvi, darbību un nozīmi. Iegūtās zināšanas skolēni var pārbaudīt un nostiprināt, veicot dažādus interaktīvus uzdevumus.
                                                                                                                                                                   

 
  
 
CDCilvēks I. Cilvēka orgānu sistēmas” veido šādi temati:
“Dažādas šūnas un to funkcijas”,
“Balsta un kustību orgānu sistēma”,
“Vielu uzsūkšanās un izvadīšana”,
“Elpošanas orgānu sistēma”,
“Šūnu aerobā un anaerobā elpošana”,
“Citas cilvēka orgānu sistēmas”,
“Dzirde”. 







CD Cilvēks II. Cilvēku vairošanās, veselība un uzturzinātneizskaidro, kā rodas, attīstās un nāk pasaulē jauna dzīvība – cilvēkbērns. Materiālā iekļauti temati par atsevišķu mikroorganismu, kā arī atkarību izraisošu vielu negatīvo ietekmi uz cilvēka veselību. Tas savukārt veicina izpratni par veselīgu dzīvesveidu un rūpēm par sevi.



“Cilvēku vairošanās”,
“Bērna embrionālā attīstība”,
“Cīņa ar slimībām”,
“Narkotikas un citas atkarību izraisošas vielas”,
“Smēķēšana”,
“Sabalansēts uzturs”. 








Šie interaktīvie mācību materiāli piemēroti gan sākumskolas, gan pamatskolas skolēniem, –, apgūstot cilvēka anatomiju un veselības mācību. Klasē tos var demonstrēt, izmantojot jebkuru interaktīvo tāfeli vai projektoru. Tāpat var darboties patstāvīgi klasē vai mājās, izmantojot datoru ar Windows operētājsistēmu. 
 
CDCilvēks I. Cilvēka orgānu sistēmas” un “Cilvēks II. Cilvēku vairošanās, veselība un uzturzinātne” veido atsevišķi temati, kas ir iekļauti Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajā interaktīvajā mācību materiālā “Dabaszinības 5.–6. klasei 1. daļa” (Zvaigzne ABC, 2012). Ar šo un arī citiem iZvaigznes veidotajiem materiāliem var iepazīties un tos priekšskatīt šeit: http://demo.izvaigzne.lv/.

Sērijā “Mazā interaktīvā enciklopēdija” pieejami šādi interaktīvie mācību materiāli: Visums, Zeme , Vielas, Elektrība, Spēks un ātrums, Gaisma un skaņa, Siltums un enerģija.

iZvaigzne sērijas interaktīvos mācību materiālus meklējiet Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās visā Latvijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru