trešdiena, 2012. gada 22. augusts

Viens, divi, trīs - interaktīvs mācību materiāls ir gatavs!


Cik ilgs laiks ir nepieciešams, lai skolotājs ar datorlietotāja priekšzināšanām izveidotu vienu interaktīvu mācību materiālu? Izrādās, ka tas var notikt arī kā bērnībā skaitītajā pantiņā:
Viena maza turku pupa
Ceļoja uz Angliju.
Anglija bij' aizslēgta,
Atslēga bij' nolauzta.
Viens, divi, trīs - 
Nu tu esi brīvs!
Un tas arī viss - noskaitot pantiņu, dabūsim mantiņu jeb būsim uztaisījuši uzdevumu! Neticami? Taču tā ir taisnība, par kuru varēja pārliecināties ikviens pedagogs, kurš 22. augustā piedalījās pedagogu tālākizglītības kursos un praktiski veidoja savus uzdevumus.

pirmdiena, 2012. gada 13. augusts

Kursi pedagogiem! Papildiniet zināšanas par Smart programmatūras iespējām!

Apgāda Zvaigzne ABC izglītības iestādeSkolu informācijas centrs” un SIA “Baltijas biroju tehnoloģijas” aicina piedalīties pedagogu profesionālās pilnveides programmā “Mācīšanas un mācīšanās daudzveidība, izmantojot Lesson Activity Toolkit SMART Notebook vidē veidotus interaktīvus mācību materiālus” (A programma 6 stundu apjomā) 2012. gada 22. augustā (trešdienā) Skolu informācijas centra telpās Rīgā, Biķernieku ielā 19. Kursu programma ir apstiprināta LR IZM.

ceturtdiena, 2012. gada 9. augusts

"Dabaszinātnes un matemātika skolā - efektīvi un radoši": konference veiksmīgam mācību gadam

Aiz kalniem vairs nav jaunā mācību gada sākums. Jau vairākus gadus ierasts, ka tieši augusta nogalē norisinās pedagogu konferences. Arī iZvaigzne jau otro gadu iesaistījusies lielākajā dabaszinātnēm un eksaktajiem mācību priekšmetiem veltītajā konferencē, kuru organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs. Lūk, šī centra sagatavotā preses relīze un arī mūsu aicinājums visiem skolotājiem būt aktīviem un izmantot iespēju gūt  radošu iedvesmu pirms jaunā mācību gada.

Šī gada 29. augustā plkst. 10.00-17.00 Latvijas Universitātē (Raiņa bulvārī 19, Rīgā) notiks metodiski praktiskā dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konference "Dabaszinātnes un matemātika skolā - efektīvi un radoši". Fizikas, ķīmijas, bioloģijas, matemātikas un ģeogrāfijas skolotāji sākot no 13. augusta aicināti reģistrēt dalību konferencē interneta vietnē www.dzm.lu.lv

otrdiena, 2012. gada 7. augusts

Informatīvs seminārs par Zvaigzne ABC interaktīvajiem mācību materiāliem


Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa un izglītības iestāde “Skolu informācijas centrs” aicina piedalīties informatīvā seminārā Apgāda Zvaigzne ABC izdotie interaktīvie mācību materiāli un to risinājumi 2012. gada 24. augustā (piektdienā) Skolu informācijas centra telpās Rīgā, Biķernieku ielā 19.

pirmdiena, 2012. gada 6. augusts

iZvaigzne - atpakaļ darbos!

iZvaigzne pilnos auļos atgriežas darbos pēc mazliet mierīgākām jūnija un jūlija dienām, kuru laikā gan darbi nebeidza kūsāt, vien devāmies pelnītā atpūtā, citam citu nomainot. Tagad neliels ieskats tuvāko nedēļu plānos.