pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

E-grāmatas - arī skolām un skolēniem!

Ja esi uz "tu" ar tehnoloģijām, tad noteikti esi pamanījis, ka Apgāds Zvaigzne ABC jau vairāk nekā divus gadus piedāvā e-grāmatas. Vai zini, ka arī mācību grāmatas, vingrinājumu krājumus un pārbaudes darbu krājumus vari lasīt kā e-grāmatas? Ieskaties šeit, bet mēs tev pastāstīsim, kā nokļūt pie e-grāmatas!

piektdiena, 2012. gada 25. maijs

Par sūkļiem, koraļliem, netīro trauku problēmu un matemātikas maģiju


Maija beigas ir laiks, kad skolēniem noslēdzas kārtējais mācību gads, un visi laimīgi var aizjoņot vasaras piedzīvojumos. Taču vasarā mēdz būt arī lietainas un pavisam draņķīgas dienas, tāpēc iZvaigzne tevi iepazīstina ar vairākām Apgāda Zvaigzne ABC izdotām grāmatām, kas domātas 6-11 gadus veciem zinātkārajiem prātvēderiem. Starp citu, šīs grāmatas ir arī vērtīgas dāvanas bērnudārzu beidzējiem!
Ko īsti mēs iesakām tavam zinātniskajam grāmatplauktam?

svētdiena, 2012. gada 20. maijs

iZvaigzne noslēdz mācību gadu ar semināru Daugavpilī



Ar "Dullo zinātnieku" pasākumu 5.-6. klašu skolēniem un semināru skolotājiem Daugavpils 3. vidusskolā 15. maijā iZvaigzne noslēdza 2011./2012. mācību gada informatīvi izglītojošo semināru maratonu. Ar ko Daugavpils pasākumi atšķīrās no citiem līdzīgajiem šīgada pasākumiem?

ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

Meklējam kolēģi!

Sakām skaidri un gaiši - aicinām savai lieliskajai I komandai (interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupai) pievienoties jaunu kolēģi - redaktoru darbam ar interaktīvajiem mācību materiāliem! Ko tas nozīmē un ko no tevis sagaidām?

pirmdiena, 2012. gada 14. maijs

Kas ir dārzs?

Šķiet, ka uz virsrakstā minēto jautājumu varētu atbildēt ikviens. Dārzs taču ir vieta, kur omītes audzē burkānus, kur rudenī var kāpt ābelē un kratīt ābeļzarus, plūkt asteres pirmajai skolas dienai, pļaut mauriņu, sauļoties un varbūt pat uzspēlēt badmintonu. Un viss? 

Apgāds Zvaigzne ABC ir izdevis Daigas Kalniņas grāmatu "Dārzs kā mācību vide un mācību līdzeklis", kas liek paskatīties uz šo jautājumu radoši, proti, dārzs ir arī vide, kurā var norisināties mācību process. Turklāt dārzs - tā nebūt nav vieta tikai dabaszinību stundām!

piektdiena, 2012. gada 4. maijs

Padomi skolēniem: glābiņš pirms eksāmeniem un ieskaitēm

Maijs ir tas gada mēnesis, kad dzirdām arvien vairāk skolēnu sakām apmēram šādus vārdus: "Maijs. Biedzot jāsāk mācīties." Teju vai katrs vecāks un skolotājs piekritīs, ka arī mums pašiem savos skolas gados nereti bija šādas domas. Jau esam informējuši, ka 5.-6. klašu skolēni dabaszinības un vidusskolēni 10. klases fizikas vielu var atkārtot, izmantojot iZvaigzne sērijas interaktīvos mācību materiālus. Taču ko darīt, ja nav datora? Izlasi šo rakstu, lai iepazītos ar dažiem Apgāda Zvaigzne ABC izdevumiem, kas palīdzēs atkārtot zināšanas pirms ieskaitēm, eksāmeniem un valsts pārbaudes darbiem, kā arī padomiem (jā, jā, labi zināmiem!), kā tiem gatavoties!