pirmdiena, 2012. gada 30. aprīlis

Lai dzīvo "Zvaigžņu klase"!

2012. gada 28. aprīlī ar krāšņu ceremoniju uz Tallink prāmja "Romantika" noslēdzās nu jau otrais Apgāda Zvaigzne ABC organizētais erudīcijas konkurss 5.-9. klašu skolēniem "Zvaigžņu klase". Sirsnīgi sveicieni visiem dalībniekiem un jo īpaši skaļi aplausi olimpiskajam sešiniekam - pirmo sešu vietu ieguvējiem 5.-6. klašu grupā un 7.-9. klašu grupā!
Kad mācību gada garumā četrās kārtās ir atbildēts gan uz teorijas jautājumiem latviešu valodā, literatūrā, eksaktajās un dabas zinībās, svešvalodās, vēsturē, sociālajās zinībās un mākslā, gan āķīgajiem sadarbības partneru jautājumiem, kā arī veidoti dažādi radošie darbi (video, esejas, plakāti), tad godam ir nopelnīts burziņš viserudītākajiem. Lūk, ieskats sestdienas pasākuma norisē!

pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

Izglītības izstāde Daugavpilī


2012. gada 20.-21. aprīlī iZvaigzne piedalījās izglītības izstādē “Izglītības iespējas. Darbs. Karjera. Prakse” Daugavpilī kino "Renesanse" telpās. Šajā izstādē piedalījās 35 dalībnieki – augstskolas, profesionālās skolas, izdevniecības. Šādu izstāžu apmeklētāju lielākais ieguvums ir iespēja vienkopus redzēt daudzveidīgu mācību programmu, produktu un pakalpojumu piedāvātājus.
Lūk, mūsu iespaidi par iespējām, ko deva šī izstāde!

svētdiena, 2012. gada 22. aprīlis

Fotoreportāža - ieskats Londonas grāmatizstādē 2012

Londonas grāmatizstāde (London Book Fair) šogad norisinājās no 16. aprīļa līdz 18. aprīlim. Lūk, iZvaigzne iespaidi par izstādi caur fotoobjektīvu!

piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

Reportāža Nr. 3 no Londonas grāmatizstādes

Ir noslēgusies 2012. gada Londonas grāmatizstāde. Pilsēta var ievilkt elpu pirms Olimpiskajām spēlēm un beigt labot ceļus. Kāda tad bija izstādes noslēdzošā diena?

trešdiena, 2012. gada 18. aprīlis

Reportāža Nr. 2 no Londonas grāmatizstādes

Londonas grāmatizstādes otrā diena bija pasākumu, semināru un tikšanos ziņā tikpat piesātināta kā pirmā. Kādas tad ir galvenās atziņas pēc otrdienas?

otrdiena, 2012. gada 17. aprīlis

Reportāža Nr. 1 no Londonas grāmatizstādes

No 2012. gada 16. aprīļa līdz 18. aprīlim Londonā norisinās ikgadējā Londonas grāmatizstāde. Tās laikā ikvienam interesentam ir iespējams iepazīties ar jaunumiem izdevniecības nozarē, satikt autorus un sadarbības partnerus no visas pasaules, kā arī piedalīties semināros par dažādām tēmām. iZvaigzni, protams, visvairāk interesē aktuālās tendences izglītības jomā: kā notiks mācību process pēc gadiem, kādas aplikācijas tiek atzītas par veiksmīgām, kā veicināt skolēnu lasītprasmi un rakstītprasmi, kad arvien vairāk jau sākumskolas posmā tiek izmantots dators. Tieši šie jautājumi ir arī šīgada izstādes dienas kārtībā.

sestdiena, 2012. gada 14. aprīlis

Noslēdzies konkurss skolotājiem

Iespējams, ka ieilgusī ziema un drūmais laiks pagāja daudz ātrāk tiem fizikas un dabaszinību skolotājiem, kuri februāra beigās atsaucās portāla Skolotājs.lv izsludinātajam konkursam mācību materiālu veidotājiem. Konkurss norisinājās martā un noslēdzās uzreiz pēc Lieldienām, bet tā balvās bija iZvaigzne sērijā izdotie interaktīvie mācību materiāli dabaszinībās 5.-6. klasei divās daļās un fizikā 10. klasei. Kas tad ir šo disku ieguvēji?

pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Es gribu zināt!

Katram no mums ir kāds jautājums, uz kuru esam vēlējušies saņemt atbildi, taču nereti atbildes var būt dažādas. Piekritīsi, ka uz jautājumu "Kā rodas sapņi?" atšķirīgi var atbildēt dzejnieks un psihologs vai uz jautājumu "Kāpēc sniegs ir balts?" - fiziķis un pavārs. Vadot "Dullo zinātnieku" pasākumus skolēniem, aicinājām arī viņus uzdot šādus šķietami neatbildamos un strīdīgos jautājumus. Bet kā tad ar atbildēm?

sestdiena, 2012. gada 7. aprīlis

iZvaigzne vēju pilsētā Liepājā

10. klases atraktīvā komanda "bračkas"

2012. gada 4. aprīļa agrā rītā, atstājot sniegotos ceļus Rīgai, iZvaigzne devās ceļā uz vēju pilsētu Liepāju, lai vispirms kopā ar 5. klašu un 10. klašu skolēniem veiktu "Dullo zinātnieku" eksperimentus, bet pēc tam  iepazīstinātu skolotājus ar iZvaigzne sērijas interaktīvajiem mācību materiāliem dabaszinībās 5.-6. klasei un fizikā 10. klasei.