svētdiena, 2012. gada 25. marts

Starp radošumu un e-prasmēm

Teju katru nedēļu pasaulē un Latvijā ir kāda "īpaša" nedēļa, kuras laikā uzmanība tiek veltīta kādam aktuālam jautājumam: lasīšanai, drošībai internetā, IKT prasmēm un citiem. Arī iZvaigzne, dodoties uz semināriem, cenšas skolotājus iesaistīt diskusijās par aktualitātēm. 26. martā sāksies e-prasmju nedēļa, bet pēdējās divās nedēļās vairāk uzmanības pievērsām radošumam (no 12. marta norisinājās radošuma nedēļas pasākumi).

trešdiena, 2012. gada 7. marts

Uzmanību! Lasīšanas diena!

2012. gada 7. marts ir pasludināta par World Read Aloud Day, ko brīvi varētu tulkot kā Vispasaules skaļlasīšanas dienu. Mērķis šīsdienas pasākumiem ir vienkārši un skaidri definēti: atgādināt, ka ikvienam ir tiesības lasīt, rakstīt un brīvi izteikties. Kāpēc šajā dienā jārunā arī par tehnoloģijām? 



svētdiena, 2012. gada 4. marts

Reportāža Nr. 2 no Ķīpsalas

Skolēni iZvaigzne stendā sestdienā
Viss labais reiz beidzas. Un tā ir pagājušas arī brīvdienas un līdz ar tām arī izstāde "Skola 2012", kas tradicionāli norisinājās kopā ar Grāmatu svētkiem. Līdz ar to ir beigušās iZvaigzne "ugunskristības" četru dienu garā maratonā Ķīpsalā, runājot ar skolotājiem, rādot interaktīvos mācību materiālus dabaszinībās (2 DVD) un  fizikā skolēniem, diskutējot ar sadarbības partneriem un aplūkojot, ko jaunu paveikuši citi izstādes dalībnieki. Lūk, neliels atskats uz norisēm izstādē brīvdienās!

piektdiena, 2012. gada 2. marts

Reportāža Nr. 1 no Ķīpsalas

Ja jau esi 1. vai 2. martā bijis Ķīpsalā izstādē "Skola 2012", tad droši vien esi pamanījis iZvaigzne krāsaino un atraktīvo stendu ar daudzveidīgām aktivitātēm. Ja vēl neesi, tad arī brīvdienās - 3. un 4. martā - vari paspēt atnākt iepazīties ar mums klātienē, izpētīt interaktīvos mācību materiālus dabaszinībās 5.-6. klasei un fizikā 10. klasei gan uz interaktīvās tāfeles, gan tačskrīna, gan parastā datorā, vārdsakot, gūt izsmeļošu informāciju.
Šeit neliels atskats par aizvadītajām divām izstādes dienām.