pirmdiena, 2012. gada 6. augusts

iZvaigzne - atpakaļ darbos!

iZvaigzne pilnos auļos atgriežas darbos pēc mazliet mierīgākām jūnija un jūlija dienām, kuru laikā gan darbi nebeidza kūsāt, vien devāmies pelnītā atpūtā, citam citu nomainot. Tagad neliels ieskats tuvāko nedēļu plānos.


Vispirms jāsāk ar to, ka maija beigās skaļi sauktais "Meklējam kolēģi!" ir rezultējies divos jaunos kolēģos - ķīmiķē Agnesē un datorspeciālistā Aigarā -, kuri kopš 1. augusta ir pievienojušies iZvaigznei. Izturot testu ar virtuļiem, pamazām Agnese un Aigars sāk iepazīties ar visiem veicamajiem darbiem un interaktīvo mācību materiālu lokalizēšanu. 

Joprojām turpinām iesākto un skolēniem un skolotājiem solīto interaktīvo mācību materiālu gatavošanu, proti, fiziku 8.-9. klasei divās daļās un vidusskolas 11. un 12. klasei. Pirmie materiālus saņems vidusskolēni un viņu skolotāji (septembrī-oktobrī), pēc tam arī pamatskolēni (oktobrī-novembrī). Pamatskolai katrai klasei ne tikai lokalizējam materiālus, bet arī gatavojam vienu tematu, kas oriģinālā nav iekļauts, bet, mūsuprāt, ļoti noderētu. 8. klasei, sākot apgūt fiziku, šāds temats būs "Ievads fizikā", kurā īsi un kodolīgi būs minēts, kas vispār ir fizika, kāda ir tās saistība ar citām zinātnēm, kā jāveic novērojumi utt. Savukārt otrajā materiālu daļā papildinām tematu "Fizika un tehnika". Vidusskolēniem 11. un 12. klases materiāliem pašlaik notiek pēdējie audiofailu ieraksti skaņu studijā, lai jau tūlīt varētu sākties intensīvais testēšanas darbs. 

Paralēli šiem projektiem esam izveidojuši 10 testveida uzdevumus 12. klases skolēniem latviešu valodas apguvei, kas būs komplektizdevumā "Latviešu valoda 12. klasei" (turpinot iesākto vidusskolas komplektu).

Pretī finiša taisnei virzās arī iZvaigzne mācību materiālu portāla izstrādes noslēdzošais posms. Šeit ikviens varēs priekšskatīt jau esošos interaktīvos mācību materiālus iZvaigzne sērijā, kā arī tos iegādāties. Rudenī noteikti organizēsim arī apmācību kursus pedagogiem, lai materiālu krātuves izmantošana notiktu pēc iespējas pilnvērtīgāk.

Esam sākuši arī gatavot interaktīvos mācību materiālus matemātikā 5., 6. klasei un ķīmijā 8. klasei. Ar visiem pašreiz topošajiem interaktīvajiem mācību materiāliem iZvaigzne sērijā iepazīstināsim klātesošos 29. augustā LU Lielajā aulā DZM projekta organizētajā pedagogu konferencē. Esam arī plānojuši organizēt informatīvu semināru skolotājiem 24. augustā Skolu informācijas centra lasītavā Biķernieku ielā 19, kā arī kopā ar uzņēmumu "Baltijas biroju tehnoloģijas" aicināt pedagogus uz semināru 22. augustā par interaktīvu mācību materiālu veidošanu, izmantojot SMART Notebook. Lūdzam visus interesentus sekot līdzi aktuālajai informācijai par katru no šiem pasākumiem gan iZvaigzne blogā, draugiem.lv un Twitter, gan Apgāda Zvaigzne ABC mājaslapā!

Visbeidzot! Tagad arī ikviens 6gadnieks var apgūt burtus un pirmos vārdus interaktīvi, izmantojot komplektā "Raibā pasaule" izdoto elektronisko grāmatu! Vēl gan novēlam visiem skolēniem (un pirmsskolēniem) un viņu pedagogiem izbaudīt siltās augusta dienas un krāt spēkus jaunajam mācību gadam!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru