pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

E-grāmatas - arī skolām un skolēniem!

Ja esi uz "tu" ar tehnoloģijām, tad noteikti esi pamanījis, ka Apgāds Zvaigzne ABC jau vairāk nekā divus gadus piedāvā e-grāmatas. Vai zini, ka arī mācību grāmatas, vingrinājumu krājumus un pārbaudes darbu krājumus vari lasīt kā e-grāmatas? Ieskaties šeit, bet mēs tev pastāstīsim, kā nokļūt pie e-grāmatas!


Visas Zvaigzne ABC piedāvātās e-grāmatas var iegātdāties interneta grāmatnīcā. Pirms pērc e-grāmatu, vispirms iepazīsties ar e-grāmatu palīdzības sadaļu, lai būtu pilnīgi skaidrs, kā jārīkojas, lai e-grāmata bez problēmām varētu lasīt kādā no e-lasītājiem, datorā, planšetdatorā vai viedtālrunī. Grāmatas ir aizsargātas, tās nevar izdrukāt, taču, ja esi reģistrējies un ieguvis Adobe ID, tad iegādāto e-grāmatu varēsi izmantot vēl uz citām ierīcēm, kas aktivizētas ar šo ID. 

Piemērs? Lasi matemātiku 10. klasei datorā mājās, bet pirms ieskaites definīcijas atkārto no sava viedtālruņa! Pašlaik vairāk nekā 50 mācību izdevumu ir pieejami e-grāmatu formātā, turklāt to klāsts katru nedēļu tiek papildināts. Bioloģijas kurss vidusskolām, fizika, sociālās zinības, pat angļu valodu 5. klasei var lasīt kā e-grāmatu. Savukārt skolotāji var izmantot gan skolotāja grāmatas, gan uzziņu literatūru un rokasgrāmatas, piemēram, arī nesen iznākušo darbu Dārzs kā mācību vide un mācību līdzeklis.

E-grāmatas mācību mērķiem pašlaik populārākas ir vidusskolēnu un augstskolu studentu vidū, jo tieši viņi aktīvāk izmanto dažādas ierīces. Ieskatoties grāmatu katalogā, redzēsi, ka virkne psiholoģijas un ētikas darbu un juridiskā literatūra pieejamas kā e-grāmatas. 

E-grāmatām ir vairākas priekšrocības: tās neaizņem vietu grāmatplauktā, no tām nav jāslauka putekļi un jāuztraucas par ērcītēm. Ar e-grāmatu somā tu esi "mobils un brīvs" - vari mācīties vai atkārtot zināšanas jebkurā laikā un jebkurā vietā. E-grāmatas ir arī lētākas nekā drukātās grāmatas. Ne mazāk svarīgi ir arī tas, ka šīs grāmatas neko nesver. Visas grāmatas ir tikai pāris klikšķu un minūšu attālumā! Arī daiļliteratūra, kas noderēs, vasarā gulšņājot pludmalē:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru